Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Důležité

Informace pro rodiče k novému školnímu roku 2021/2022

Publikováno 30. srpna 2021 v kategorii Důležité, Z ředitelství.

Vážení rodiče,
vítáme Vás na našem novém webu na prahu školního roku 2021/2022 a přejeme Vám, aby se dětem i Vám v našich útulných mateřských školkách líbilo a cítili jste se tu příjemně a pohodově přes veškerá nutná hygienická protiepidemická preventivní opatření.

Dovolte mi několik informací k provozu MŠ dle manuálu MŠMT z 18.8.2021.


Prosíme rodiče o minimalizaci shromažďování v šatnách i před MŠ a dodržování rozestupů. Doprovázející osoba (ideálně jedna k dítěti) se v prostorách MŠ pohybuje pouze po nezbytně nutnou dobu s respirátorem.

V MŠ bude probíhat častější dezinfekce všech povrchů, vždy na mokro. Při příchodu do třídy si děti vždy umyjí ruce, dále dle běžného režimu dne a vyzvání pedagoga. Ve třídách i šatnách se bude častěji větrat.

Bude brán vyšší zřetel na tzv. ranní filtr, kdy pedagog zkontroluje a potvrdí si zdravotní stav dítěte společně s rodičem či předávajícím doprovodem. Při podezření na nemoc během dne bude dítěti změřena teplota. Děti netestujeme.

Prosíme rodiče o zodpovědnost a ohleduplnost k ostatním při podezření z nákazy a dodržování karanténích opatření určených MZ ČR a KHS, zvláště při návratu z dovolené v zahraničí.

Informace ohledně případné karantény třídy v MŠ dostanete prostřednictvím elektron.systému Webooker na uvedený email a telefon nebo v listinné podobě od třídních učitelek.

Na každé MŠ funguje zást.ředitelky a ráda vám poradí nebo pomůže vyřešit jakýkoliv problém týkající se chodu MŠ. Má stanoveny konzultační hodiny, ale doporučujeme si domluvit schůzku telefonicky předem. Na ředitelství mám úřední dny v PO a STŘ, více na webu MŠ.


Dále také několik informací k odhlašovacímu systému z docházky a stravy zároveň.

Pro rodiče dětí, které již naši mateřskou školu navštěvovali, se nic nemění. Pouze si po přihlášení do systému zkontrolují, zda je jejich dítě zařazené ve správné třídě dané mateřské školy. Pokud zapomněli heslo, napíší si v systému o nové.

Rodiče nově přijatých dětí obdrží nejpozději v úterý 31.8.2021 přihlašovací údaje do elektron. systému Webooker na svoji emailovou adresu, uvedenou na žádosti o přijetí, a dle pokynů se přihlásí. Pokud by Vám přihlašovací údaje nedorazily, nebo by jste měli jiný technický problém, neváhejte kontaktovat ředitelství mateřské školy – telefonicky 566 623 257 nebo emailem: reditelstvi@mszdar.cz, kde Vám rádi pomůžeme.

Děti se odhlašují vždy do 12.00 hod den předem s doplněním důvodu nepřítomnosti. Automatická odpověď ze systému Vám potvrdí provedenou odhlášku. Pokud odhlášku uskutečníte později, můžete si první den nemoci vyzvednout oběd osobně ve školní jídelně své MŠ mezi 11.00 – 11.30 h nebo hned ráno telef. ve ŠJ případně domluvit jiný čas vyzvednutí.


Mgr. Iveta Klusáková, ředitelka MŠ